Sista lovdagarna

Hej!

Nu har de sista lovdagarna gått och imorgon börjar jag skolan igen. Lite blandade känslor, tråkigt att inte kunna tillbringa hela dagarna i stallet men samtidigt skönt att påbörja min sista termin på grundskolan!

Idag har jag sovit hos Greta. Vi har haft fantastiskt roligt tillsammans med Cissi och Mimmi. Idag red vi ut alla fyra. Jag red på Electra och vi red lite dressyr på en gräsväg. Det kändes helt okej, jag har ju ingen känsla på henne att jämföra med då jag bara ridit henne en gång och då red vi bara ut. Hon var pigg vilket resulterade i att hon inte riktigt lyssnade på mig. Det var lite knöggligt underlag så jag vågade inte driva på och checka gasen riktigt heller. Men stor eloge till Greta för att Electra har blivit så fin! På slitet fick jag hoppa upp och skritta av Prinsen och Greta red Electra.

Vi hann äta lunch innan jag åkte vidare till Bucke. När stallet var fixat så gjorde jag iordning honom för ett ridpass. Tanken var att rida till gräsvägen och rida lite dressyr precis som tidigare ridpass på dagen. Vår gräsväg ligger precis bredvid ån där det idag var lite is längst kanterna. Helt plötsligt (innan jag hunnit börja trava) så brakade det till. Flera gånger lät det högt och varje gång for Bucke iväg i full galopp. Han sprang upp på den plöjda stenhårda åkern. Jag trodde han skulle snubbla på den ojämna underlaget och bryta benen och typ dö. Med hjärtat i halsgropen så passagade vi hemåt. Jag kunde under inga omständigheter få Bucke att skritta igen på en bra bit så lite motion fick han i alla fall ;).

Känns så tråkigt att vi inte kan fortsätta rida igenom det när han blir så rädd. Men med tanke på han ålder så vågar jag inte äventyra det hela när han blir så okontrollerbar. Han är ju trots 25 och jag vill verkligen inte att vi ska gå omkull eller han ska snubbla osv.

Även Guizzie har fått sig ett ridpass idag. Fokusen låg på traven och att få mer engagemang samtidigt som hon har en stadig form och en bra tempo. Det är inte fler lätt men vi kämpar på. Vi har verkligen börjar fått till formen vilket är kul. Den är betydligt stadigare i betydligt fler lägen nu vilket är jätte kul!

Imorgon ska vi fokusera på galoppen och på torsdag ska hon få ett buspass. Fyra hästar senare och en riktigt bra dag så är jag mer än nöjd och redo att gå och lägga mig. Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s