Programridning

Igår var vi iväg till Hallsta ridklubb och red en programridning. Vi red LB:2 som vi har ridit på tävling en gång. Vi kände oss mer förberedda och resan dit tog bara ca 5 min.

Guizzie skötte sig helt otroligt bra hela dagen! Allt från lastning till när vi skulle göra iordning henne osv. Hon kändes lite loj på framridningen och inte så fokuserad på mig. Jag red mycket övergångar och tempoväxlingar och då började hon lyssna bättre på mig. De sista minuterna hade jag en fantastisk känsla!

Inne på banan så red jag på i ett friskt tempo i trav och galopp för att få henne med mig och för att hon skulle gå fram över allt och inte titta. Hon är ingen tittig häst alls men hon skyggade lite för domarens kortsida innan vi startat.

Väl inne på banan så kändes det tusen gånger bättre än sist. Hon var med mig mycket bättre även om jag vet att hon kan vara ännu mer lyhörd. I galoppen red jag lite för forcerat för att jag verkligen ville se till att jag har henne framför mig. Vilket jag hade hela tiden men tillslut blev det lite för obalanserat vilket gjorde att vi fick en miss i ena galoppen. Men det rättades mycket snabbare än sist och vi fick en 5:a där. Genom nästan hela galoppen låg vi annars på 7 vilket var kul. Där vi fick en 0:a senaste gången vi red programmet fick vi igår en 7,5:a. Riktigt kul med en så stor förbättring ;).

Nu ska vi jobba vidare med att verkligen stärka henne och börja slipa på lite svårare rörelser. Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s