År 2017 med Prinsen

Ja hörni, vilket bra år jag och Prinsen har haft! Små prestationer för världen men för oss känns det så bra efter dethär året. Vi har verkligen kommit en bra bit på vår resa tillsammans och just nu utvecklas Prinsen i raketfart. Känns som att allt slit börjar löna sig även om det är en LÅNG väg kvar, men vi har våra mål i sikte och jag älskar varje dag och pass vi har tillsammans. Jag blir alltid en erfarenhet rikare. Och även om Prinsen inte är den finaste ponnyn med de stora gångarterna så har han en bra ridbarhet och han lär mig verkligen att rida, rida bra och jag får så otroligt mycket bra erfarenheter för framtiden tackvare Prinsen.

Om jag får säga det själv så märker jag så stor skillnad på Prinsen i både ridning och hantering. I hanteringen är han en mycket lugnare individ, mindre bakrädd och bryr sig ingenting när täcket åker av/på, varken vid ridning eller i stallgången. För 1 eller 2 år sen kunde jag knappast rida med ländtäcke då han tyckte det var obehagligt, stora framsteg! I ridningen så börjar han äntligen se ut som en dressyrhäst, mer självbärig, lösgjordheten börjar äntligen komma även om det är en bit kvar, och rörelser börjar bli befästa. Bara senaste 2 veckorna har det hänt otroligt mycket och fler och fler muskler byggs. Work in progress. Så just nu känns det väldigt bra inför 2018, vi tränar på och blir ännu starkare, styrka är vad som behövs! Årets första träning är inbokad och vi känner oss väldigt i fas in för det nya året! 2018, bring it on!

Så här såg vi ut på 2017 sista dressyrpass, ett bra pass med en något trött ponny efter 4 dagars dressyrarbete! Riktigt nöjd med min fina ponny❤️

De resultat och placeringar jag är mest stolt och nöjd över under 2017 är:

Årsdebuten då vi fick 68% i la:1 och en 3dje plats i ett startfält på 20 starter, 2a placeringen med div 1 laget i andra omgången, DM brons 2017 la:1 på 67.6% i ett tufft startfält, första kvalet till nationellt på 64% och en 5e placering i gripen, andra kvalet till nationellt på 66% och en 4e placering i ett väldigt tufft startfält, debuten i FEI,starten var egentligen ingen höjdare men att bara starta var en prestation i sig, vinst i la:1 på 69.5% och sedan meetinget i Falun, inga toppen resultat men över kvalgränsen och Prinsen var bara så lugn och fin under hela meetinget så jag är så stolt över bara det! En klippa att ha med på tävling. Sista starten på året var dock inget att hänga i granen, Prinsen var superfin och SUPERspänd samt tittig. Den starten var dock glömd snabbt för veckan efter levererade han 3 superträningar för Mads och Annie på Segersta!

En annan otroligt rolig händelse som jag är riktigt glad över är mönstringen som vi red i Augusti. Trots att vi visade upp vår lägstanivå då Prinsen var riktigt spänd och stressad så fick vi en plats i utvecklingstruppen och jag fick fina lovord och komplimanger av Pytt!! Känns bara så kul att vi fick en plats. Så stolt över min fina ponny, han har redan uppfyllt många av mina önskningar och drömmar. Saker som jag trodde att jag aldrig skulle få uppleva! Tacksam! <<<
örjade året med en mindre bra vårsäsong, lite halvbra resultat men vi fick rutin och lärde oss av våra misstag. Vi fick dock en väldigt bra sommarsäsong och där fick vi många fina resultat och placeringar. Sedan blev höstsäsongen väldigt kort med endast två tävlingar varav 3 starter pga lite ofrivillig vila och en Prinsen som behövde en (Väldigt) kort vila ifrån träning och tävling, så efter ca 2 veckors vila och ett besök hos equiterapeuten var vi igång igen och valde att lägga den mesta energin på träning. Jag tror att detta var ett smart val då den träningen börjar ge resultat nu! Ibland gäller det att tänka på vad som är bäst för individen och inte för resultaten, vi var ju färdigkvalade. Så med facit i hand är jag otroligt nöjd med dethär året, vi har verkligen blivit ett ännu tajtare team och nu börjar bitarna falla på plats. <<<
k Bentzen’s Alladin för dethär året, tack för allt du lär mig och för allt vi får uppleva! Tack för alla erfarenheter du ger mig och TACK för att du är min bästavän! Jag älskar dig! Kramiis//Greta 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s