Super pass

Både igår och idag har Guizzie levererat väldigt bra pass, med väldigt bra känsla. Igår red jag även Bucke och han var också super duktig, så kul!

Ned Bucke så leker jag mest runt i alla gångarter och gör någon rörelse i lösgörande syfte, sen får det räcka. Men han gör allt med sådan lätthet och vilja att jag blir helt paff. Bästa gamla gubben!

Igår blev det ett bompass för Guizzie. Hon är väldigt bra på det måste jag säga men jag är lite sämre hehe. Men jag tror det gjorde susen att ha en ”stoppkloss” på mitten av båda långsidorna. Det var travbommar på ena långsidan och en galoppbom på andra långsidan. Vi har en tendens till att öka tempot omedvetet på långsidorna så med bommarna så bromsade Guizzie upp sig själv. Det resulterade i en super känsla! Speciellt i galoppen. Galoppen är det som vi haft svårast för, speciellt i höger. Hon vill gärna bita fast i vänster sidan och springa ifrån mig. I vänster varv börjar vi hitta en bra känsla snabbare och snabbare in i passet. Det har även börjat släppa i höger den senaste veckan.

Idag så blev det ett relativt kort men intensivt pass på morgonen. För hela dagen i stort sett så jobbade jag på vänsta som jag tävlar för på deras hopptävlingar. Idag hittade vi den där fina känslan ännu tidigare i passet än igår. Vilket känns bra. Jag fick även till tajmingen i fattningarna från skritt väldigt bra. Hon är så fin när jag gör allt rätt. Det kommer bli så bra tror jag! Kram Hanna

En favorit i repris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s