Piggelin nr 2

Hejsan! Idag samt igår har Electra verkligen varit sjukt pigg, inger rast ingen to med pigga hästar här inte. Kul men väldigt svårt när Electra är såpass på tårna och pigg då jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det, mamma ska vara med och hjälpa till på torsdag och sedan ska vi även boka in en träning med Electra, behöver verkligen hjälp med hur jag ska kontrollera hennes energi och hur jag ska kunna omvandla den till något bättre!

Idag var Electra ännu piggare än vad hon va under gårdagens pass i ridhuset så till en början var känslan lite sisådär, jag fick inte riktigt till min ridning och Electra pinnade mest bara på utan att riktigt lyssna på mina hjälper. Så vi backade ett steg och la fokuset på att hon skulle vänta på mig, för när hon gör det men samtidigt är framme för skänkeln så får jag ett mycket finare och bättre stöd i handen. Så när jag äntligen kunde hitta känslan och ridningen i det läget funkade det riktigt bra! Hon kändes mycket bättre än i början på passet och jag kunde verkligen känna att mina hjälper kom igenom och faktiskt gav nytta! Så när jag ridit med den fina känslan en stund i alla tre gångarter la jag ner henne och joggade av, hon frustade och verkade verkligen komma till ro i både kropp och huvud när jag fick henne att vänta och jobba ordentligt genom kroppen! Jobbet gav rätt effekt! Imorgon får hon en lite lugnare joggdag innan vi kör ett dressyrpass på torsdag! Kramiis//Greta 🙂

Saknar ett lite grönare gräs och ett lite varmare väder!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s