Vår första tävling

Ja igår var jag och Guizzie faktiskt iväg på vår första tävling. Anledningen till att jag inte berättat något är för att det inte har varit säkert om vi skulle åka. Men nu blev det så.

Vi startade en LB:2, mest bara för att Guizzie skulle få vara ute på en tävling. Jag har ju faktiskt aldrig heller varit på en storhäst tävling förut. Jag red även hemma på morgon ett kortis bara för att hon skulle vara avslappnad hela resan dit. Hon har ju aldrig åkt så långt i transport. Det tog lite mer än en timme att kommas till tävlingsplatsen. Passet hemma var dessutom skit bra!

Väl på tävlingsplatsen skötte sig Guizzie jätte bra! Hon var super lugn och tittade nästan inte på något. Man märkte dock att hon var lite trött av alla nya intryck och resan osv. Dessutom var det hemskt väder. Regn hela dagen och extremt kallt och lerigt. På framridningen kändes hon super! Jag tror att det är den bästa känslan jag någonsin fått på henne. Så jag var redan kanon nöjd innan jag gick in på banan 🙂
IMG_4497.JPG

Men inne på banan blev hon tyvärr väldigt spänd. Det var tyst i högtalarna när vi kom in men sen drog det på hög musik vilket hon reagerade på. Dessutom var det långa låga speglar som var lite läskigt och domarbordet såklart. Hon har ju aldrig varit inne på en dressyrbana förut. Hon blev väldigt spänd, framförallt i huvudet inte så mycket i kroppen. Så hon stängde av mig totalt, tyvärr. Hon blev väldigt ålig och fokuserade på allt annat än mig. Dessutom kändes hon ganska trött i kroppen. Hela dagen hade nog tagit på henne vilket är förståeligt med så liten världsvana som hon har. Så i programmet så fick vi väldigt många väldigt stora missar. Inget kändes direkt bra även om det ser bra ut på filmen. Vi hade allt från 7,5 till 0 i programmet. Vi fick väldigt fina lovord från domaren som tyckte att jag hade en väldigt fin häst (vilket jag håller med om ;)) och jag fick ett plus för min sits, vilket alltid är kul. Resultatet var dock mindre kul 55%. Men vi var inte värda mer och med en nolla och två ettor i programmet så är jag ändå nöjd. Nöjdast är jag med hur lugn och cool Guizzie ändå har varit på en ny plats för första gången med oss. Nu ska vi bara träna på att tävla en massa och förhoppningsvis komma iväg på några programridningar i vinter. Kram Hanna.
IMG_4635.JPG
IMG_4614.JPG
IMG_4455.JPG
Min fina häst vad det kommer bli bra i framtiden!

Annonser

2 reaktioner till “Vår första tävling

  1. Du har en jättefin häst och framtiden ser ljus ut för er 😘 Jag och Skrutten startade ju också vår första tävling på runt 56-58% och sedan dess har vi aldrig varit underkända på någon tävling! 😄 Kämpa på, för det kommer bli riktigt riktigt bra!! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s