Problemlösning

Idag fick vi lov att låna en sadel i stallet då vår inte är klar på omvärmningen. Varken jag eller Guizzie tyckte om den sådär jätte mycket då den var ganska stum. Men det gick bra det också, så snällt att vi fick låna den! I början av passet var hon lite stark vilket troligtvis var en blandning av att hon vilat två dagar och hade en ny sadel. Under hela passet fokuserade jag väldigt mycket på att kunna rida rakt. Det är bland det svåraste som finns tycker jag. Red aldrig på spåret utan nästan endast på kvartslinjerna i alla gångarter och la in en 20 meter volt vid A och C för att kunna börja och ställa. Annars blev hon lätt stark igen om hon bara fick vara rak.

Jag red mycket bättre med min hand och blick idag. Eftersom att jag verkligen fokuserade på att inte vingla så fick jag lov att titta upp hela tiden och eftersom att hon var stark så blev jag påmind att lätta ofta och göra många halvhalter. Mot slutet av passet var hon tillbaka till att bara mjuk och fin i handen som jag vill ha henne. Att rida rakt kändes även betydligt lättare mot slutet. Idag är nog första gången jag löst ett problem helt själv. Innan har jag kunnat identifiera problemet men inte kunnat lösa det 100%. Det känns jättebra och jag tror vi tog ett stort steg framåt.

Jag hittar så mycket nya knappar varje dag och det är så himla kul att lära känna den här fantastiska hästen! Älskar henne verkligen. Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s