Mycket bättre!

Hej!

Idag provade jag som sagt att lägga en handduk under framvalvet på sadeln och ta bort fårskinnspadden. Det gjorde att sadeln kom upp i en mer korrekt position och den låg mycket mer still under ridpasset. Det kändes toppen bra att ha så! Jag tror även Bucke tyckte om det så han var otroligt pigg på dagens pass.

Jag red på den största stubbåker vi har och tanken var att låta Bucke galoppera av sig och verkligen spänna av. Men Bucke hade helt andra planer. Han började med att väja för allt som såg lite annorlunda ut, dessutom så hopade det fram en massa harar och fåglar rakt framför oss vilket även det fick Bucke att tvärvända. Han kunde inte skritta utan taktade hela tiden. Dessutom så flög det iväg en flock med Kanada gess bakom oss vilket gjorde att Bucke satte av i en sken/bockserie. Det var ett under att jag satt kvar idag 😅. Mot slutet av passet var Bucke i alla fall lösgjord och mjuk i sidorna även om tempot hela tiden ökade långsamt. Jag red inte så länge idag då jag verkligen inte ville trötta ut Bucke. När han är sådär jätte pigg vill jag att han ska avsluta passet med att känna sig pigg och stark så att han fortfarande tycker att det är lika roligt.

Imorgon är tanken att göra något liknande kanske lite mer dressyr arbete på åkern. Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s