Dyblöt

Ja hörni, man märker att man verkligen lever för sporten när man ridit två höstar i regn, varav än i ösregn. Vad gör man inte för sina älskade hästar? 

Efter att jag hade ridit Prinsen som fick gå i ösregn så var jag blöt från topp till tå, byxorna hade gått att vrida ur… Annars skötte sig Prinsen toppen! 

Båda fick gå dressyr idag och de skötte dem galant. Electra fick till ett av de bästa passen någonsin och Prinsen ett väldigt bra men kort pass, mycket pågrund av regnet men han kändes också bra så valde att avsluta. 

Med Electra låg fokuset på formen och på att behålla ett jämt tempo. Idag jobbade vi mycket mer med varandra istället för mot varandra, stor skillnad vilket även gör resultatet mycket bättre. Hennes svaghet just nu är traven då vi har svårt att få till en bra takt och samtidigt ha en bra, stadig och hög form. Galoppen där emot går lysande och hon springer på som aldrig förr. Vi vet att potentialen finns så det är bara att jobba vidare! 

Prinsen däremot fick jobba på övergångar, tempoväxlingar och programdelar ur La:1. Även han känns bäst i galoppen just nu fast ”problemet” i traven är att han blir lite för lång och jag behöver få ihop honom mer, från skänkeln fram till handen. Electra blir istället lite kort och i spänning medan Prinsen blir lite lång. Klurigt. Ändå sköt att jag och P kommit över tröskeln med hans form i överlag, finns nästan ingen risk att han går bakom längre… Annars supernöjd med båda passen, det lyste absolut upp denna gråa och regniga dag! Kramiis//Greta 🙂 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s