C-tränarutbildningen

Igår ringde klockan 06.00 och halv sju var jag ute i stallet. Jag hade nämligen fått frågan om jag ville rida på C-tränarutbildning. Vilket jag såklart ville. Halv tio var vi där och det hela skulle börja tio. Vi red fram i ca tio minuter självständigt. Klockan tio kom alla eleverna in. Det var säkert runt 35 stycken! En hel dem duktiga ryttare såg jag också som Caroline Darcourt och Alva Lander. Det gick till så att Elisabeth Lundholm (föresetta landslagsryttare i dressyr) höll lektion för oss (vi var tre ponnyer) och alla elever skulle utvärdera lektionen. Vi fick börja med att berätta vad vi tyckte kändes bra och dåligt under uppvärmningen. Jag tyckte att Bucke kändes lite tung speciellt i traven och att kan gärna ville skjuta in rumpan. Elisabeth stämde in och tyckte det stämde bra.  

Vi började passet med en övning där vi red på medelinjen och skulle ha hästarna helt raka. Fokuset låg på att vi skulle inverka med endast sitsen. Så vi fick verkligen känna efter våra sittben och vilket vi satt på mest osv. Sen fick vi rätta till det till vi satt rakt över sadeln. Bucke skjuter mig gärna till höger så jag tyckte att det här var lite svårt. Men Gud så nyttigt! När hästarna var raka fick vi gå in på C volten och jobba i alla gångarterna. Fokuset låg på sjölvbärigheten. Så när hästarna la sig på fick man göra en övergång till skritt och direkt lätta i handen för att sen sätta igång i den gångarten man var i igen. Jag fick även jobba med mina händer så jag gärna tar upp vänster hand lite och bak högerhanden. 

Mot slutet av passet fick vi berätta vad vi tyckte hade blivit bättre sen början av passet. Jag tyckte Bucke hade blivit lättare fram framförallt i traven, han galopperade mer igenom kroppen och fick mycket större och luftigare språng samt att jag inte behövde sitta och parera honom för att han skulle vara rak utan jag visste nu hur jag skulle sitta till med sittbenen. När vi suttit av kom även några elever dram och berömde Bucke för att han var så välmuskaöd trots sin ålder. Det är så kul då vi verkligen har jobbat med att han ska muskla sig rätt och jobbat långsiktigt med honom så att han ska hålla. Tack!

Det var så himla kul att rida där! Jag gör gärna om det bästa år! Jag snodde en bild från Emma som var och red då jag inte har någon. Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s