Jag har världens bästa häst!

Idag var det dags för tävling igen. Jag och Bucke startade lagtävlan för ponnyallsvenskan och FEI mästerskap. 

Första klassen var lagtävlan. Jag tycker verkligen vi fick till en bra framridning. Bucke var super duper pigg. Jag fick verkligen igenom sidorna och kunde lätt fånga upp ytter i båda varven. Väl inne på banan behöll Bucke sitt framåtdriv och kändes väldigt fokuserad. Han var med mig hela klassen och tittade inte alls! Vi hade ingen stor miss men några små. För få travsteg mellan två galopper och lite långsam ökad skritt tillexempel. Trots det så landade vi på hela 72,4% och vann!! Bästa procenten i hela klassen hade vi också! Så glad! Tyvärr räckte inte det föra att få upp div 1 laget på placering.


Jag och Greta. Jag tycker Bucke passar väldigt fint i det rosa vinnartäcket ;). 

Andra klassen var ju en FEI mästerskap. Framridningen kändes så bra! Bucke kunde knappt skritta och var himla pigg och på. Dock på ett bra sätt. Han var även väldigt lyhörd. La upp det lite som i första klassen med mycket lösgörande. Inne på banan blev Bucke tyärr lite matt. Dock var känslan riktigt bra emellan åt. Höger öppnan var jätte bra och där fick vi 7:or. Vi fick även en 7:a och två 8:or på en serpentin. Annars hade vi många sjuor. Tyvärr så skruvade Bucke bakbenen i skrittpiruetten samt att vi inte fick till de sista enkla byten så bra som vi kan. Resultatet blev 63,8% vilket är nytt procent rekord och bara 1,2% från SM-kval. Vi blev även första utanför placering med 0,04% procent till placering så det var ju lite surt. Men vilken bra dag jag har haft och Bucke har känts helt fantastisk. 

Jag tog med mig från Emilie att prata mycket med hästen när man rider (inte på banan dock) och Bucke har ju känts så pigg och glad idag. Kanske det beror på att jag har berömt honom så mycket med rösten? Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s