Elin träning

Idag var det äntligen dags för Elin träning igen! Det blev mycket genrep inför helgens tävling.

På lördag startar jag och Bucke lagtävlan för ponnyallsvenskan programmet och FEI mästerskap. Träningens fokus idag låg på att ha ett stadigt ytter igenom alla rörelser. Jag fick rida mycket förvänd sluta för att fånga upp yttersidan och sedan långsamt ställa om inåt utan att tappa stödet på ytter eller ta stödet på inner. Speciellt i höger varv så vill jag gärna ta stödet i höger tygel. Men han måste driva på med höger bak och komma fram till stödet själv. Det här tycker Bucke är lite jobbigt så vi får jobba på att verkligen stärka hans höger bakben. 

Vi red lite skänkelvikningar vilket blev super till slut. Även slutor och öppnor samt enkla byten och en ryggning. Jag tycker verkligen vi fick till bra enkla byten efter ett tag. Jag måste tänka på att ta halvhalterna uppåt och verkligen håll kvar hela vägen ner till skritt. Om jag släpper efter precis innan han har kommit ner i skritt blir det som en liten putt för honom och han talar balansen och små travar. Men bär jag höll kvar så fick jag ett riktigt sug framåt igenom hela bytet. Toppen bra!

Resten av veckan ska han få gå lite lugnare för att ladda upp inför tävling på bästa sätt! Kram Hanna


Foto: Elin Gardelin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s