Våår!

Idag har det verkligen varit varmt! Hela 19 grader var det ett tag. Helt otroligt då det nästan var minusgrader förra veckan.

Förutom att det har varit väldigt varmt så har det varit en väldigt bra och inspirerande dag. Igår ringde klockan 03.15 och idag 07.00. Sova får jag göra någon annan gång ;). Imorse bar det av mot Vänsta gård för föreläsning och clinic. Först var det en föreläsning av duktiga Johanna Lassnack från ryttarinspiration. Föreläsningen handlade om vad som händer innanför hjälmen och jag tyckte den var väldigt intressant. det handlade mycket om vad som påverkar oss och vad det är som gör att vi presterar bäst. Det gick upp för mig väldigt tydligt att den mentala biten har väldigt stor betydelse. Till exempel drog hon jämförelsen att när man rider och det inte går så jätte bra, man kanske är trött och rider med lite halvlånga tyglar och slarvar, då kommer ens idol inom ridsporten till ridbanan. Vem skulle inte då genast korta upp tyglarna, sträcka lite extra på sig och helt enkelt börja rida lite bättre. Men man hade ju egentligen precis samma förutsättningar innan den här idolen kom in som efter. Samma häst, samma plats och samma utrustning. Men då rider man bättre för att man blir inspirerad. Så jag ska försöka fantisera att hela dressyrlandslaget sitter och kollar på när jag rider 😉

Efter föreläsningen så var det även en clinic med Emilie Nyreröd. Det var väldigt roligt och en sak som jag tar med mig är att man ska rida en häst tvärtemot vad den vill. Om en häst vill gå lite låg i formen och lite långsamt tempo så ska man rida den i en lite högre form och rida på framåt osv. Emilie är ju en otroligt skicklig ryttare och det är alltid lika kul att lyssna på henne.

Runt lunch bar det sedan av mot stallet. Där red jag ett riktigt svettigt pass på Adde. Det var ju väldigt varmt plus att vi red ett hårt pass. Adde blev i alla fall super fin i slutet av passet. Fokuset låg på övergångar och tempoväxlingar och jag kan ju säga att mina magmuskler fick sig en rejäl omgång!

bild21.jpg

Fina Adde!

Efter passet blev han av duschad eftersom att han var svettig och sedan släpptes han ut i hagen utan täcke. Det tyckte han var riktigt skönt och såklart rullade han sig. det gäller att inte var ren för långe ;).

IMG_9902.JPG

IMG_9909.JPG

IMG_9912.JPG

Fina Adde, lite lagom smutsig. Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s