Träna,träna

Hej! Sorry för sent inlägg men det blev en senare dag idag! Iallfall så var vi äntligen iväg på Michan träning igen efter några veckors uppehåll. Passet bestod av mycket lösgörande samt skolor,skänkelvikningar och enkla byten.

Jag började med att jobba honom i skritt, ställa igenom och flytta för båda skänklarna. Sedan övergick jag i galopp,samma tänk där och även rida ifrån spändheten och använda den energin som redan fanns. Efter ca 10-15 minuters arbete med mest skritt-galopp men även lite trav så började själva lektionen. 

Då fick jag rida öppna längs långsidan sedan vända tillbaka på hörn linjen ifrån A/C och sedan rida skänkelvikning mot E. Efter lite jobb med detta så bytte vi ut skänkelvikningarna emot slutor och jobbade med dem. Och jag måste säga WOW, så fina slutor gjorde han idag. Speciellt när vi fick bättre flyt och han kom bakifrån! När allt detta flöt på så fick han en skrittpaus innan vi tog lite galopp. Fokuset i galoppen låg på enkla byten och kvickhet. I vänster var dem allra flesta ”bytena” toppen och dem flesta i höger också även om han blir lite på. Haha några gånger blev han lite för taggad och sparkade och hoppade iväg,lilla gulliga ponnyn. Iallafall så valde vi att avsluta efter lite galopp och han var superfin! 

Så lite mer kortfattat så var detta en superträning som jag kan leva på länge nu när vi åker iväg! Kramiis//Greta 🙂 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s