Pigg hästis

Hej!

Idag bar det av mot ridhuset för ett Dressyrpass på Bucke.även Adde var med och Lisa red honom. Adde såg jätte fin ut och Lisa tykte det kändes jätte bra.

Passet med Bucke gick lite upp och ner. I början av passet hade jag en jättebra känsla och Bucke var jätte pigg. Jag började med att mjukgöra honom och böja och flytta honom för innerskänkeln. Därefter började jag aktivera hans bakben. Han kändes riktigt fin. Men han blev bara starkare och starkare. Han bara sprang på snabbare utan att lyssna på mig särskilt bra värken framåt eller tillbaka. Jag tänkte så att jag skulle rida utan stogbyglarna för att komma ner i sadeln mer och kunna göra bättre halvhalter med sitsen. Men den idén gick inte så bra. Mina skänklar kom väldigt långt ner eftersom att jag har ganska långa ben på Bucke. Så mina skänklar kom bara allt längre bak och tillslut blev Bucke irriterad och sparkade mot skänkeln. Så jag tog tillbaka stigbyglarna och hittade tillbaka till min vanliga sits som jag är ganska nöjd med. 

Jag bytte taktil och började göra en massa tempoväxlingar i traven. Jag tycker att jag fick lite sen respons av Bucke för mina hjälper men oj vilken känsla jag fick ibland. Så mycket power som han hade och när han verkligen kom i uppförsbacke! Det kändes som att sitta på en Grand prix häst. Där avslutade vi med flaggan i topp.

Såhär i efterhand när jag har reflekterat över passet så känner jag att jag inte hade någon plan. Jag började rida helt utan plan och red mest runt. Då blev det bara tok. Men när jag tog tag i det och bestämde mig för vad jag skulle göra så hittade vi tillbaka till en bra känsla. Så jag får skärpa mig och planera mina ridpass lite bättre. Kram Hanna


Trött Bucke som egentligen aldrig kändes trött under hela passet snarare tvärtom. Det får jag vara väldigt glad över ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s