Dagens ridpass

Idag fick Adde stå för ridpasset som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Imorgon kommer Bucke igång också, längtar så!!

Passet idag blev lite längre än vad jag hade tänkt. Fokuset fick ligga på traven då vi inte fick till någon bra känsla. Adde var lite spänd och stark och jag fick inte till någon bra position eller inverkan. Vi tragglade med mycket skänkelvikningar, övergångar och volter för att få igenom honom och få honom mjuk och lösgjord. Efter mycket jobb blev han ganska fin. Mycket bättre form och bra stöd. Han lyssnade väldigt väldigt bra för skänkeln idag vilket var kul.

En sak som är väldigt rolig med Adde är att han lyssnar otroligt bra för rösten. Så som avslutning så red jag på helt långa tyglar och red runt haha. Red mellan skritt och trav till en början endast med hjälp av rösten och sitsen förstås. Sen provade jag även att fatta galopp från skritt. Det gick galant. Jag kunde bara säga gaaalopp så fatta han galopp från skritt hur lätt som helst. Sen höll han den till jag sa prrrrr och saltade av till trav. Så kul att han lyssnar så pass bra på rösten. Dessutom är han hur snäll som helst. Jag red ju i mörket men han var 100% fokuserad på mig och brydde sig inte alls om allt runt omkring. Jag undrar hur det hade gått med Bucke haha😅. När jag red sprang det även en räv över banan. Adde brydde sig inte alls men jag blev rätt överraskad haha. Imorgon ska båda ridas, längtar! Kram Hanna


Har tyvärr ingen bild från idag så det får bli en liten TB till ett väldigt bra pass.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s