DM silver!

Idag var årets sista start. Dagen har varit otroligt rolig med fina ritter och bra resultat!

Vi började dagen relativt tidigt. 05.00 stod klockan på. Två timmar senare var vi påväg mot hamre ridskola och distriktsmästerskapen 2016. DM i år gick i LA:1 en program som tidigare inte har passat mig och Bucke så himla bra. Men nu hade vi tränat och var super redo!

Elin var även med och coachade på framridningen. Vi fick till en bra framridning lagom lång och så. Bucke var pigg och framåt och lyssnade bra. Målet inne på banan var att Bucke skulle gå framåt och fortsätta att hålla konsentrationen på mig.

De första varven inne på banan gick inte så jätte bra då Bucke var otroligt rädd för domarbordet till en början. Då la jag ner honom i formen och red lätt förbi allt som var läskigt. Efter det kunde han gå förbi och bara spänna sig lite men hålla sig på spåret. Vi fick startsignal och red upp på medelinjen. En rak och bra halt som belönades med en 8:a. Det är jag väldigt nöjd med då vi verkligen har tragglat halter. Förut kunde vi ligga på 5 på båda inridningarna. Båda travökningarna gick bra och belönades med 7:or. Den första skänkelvikningarna blev lite av och på i tvärningen vilket drog ner och vi fick en 6:a men den andra hade bättre flyt och belönades med en 7:a. Det var super bra poäng för att vara oss haha. 

I skritten blev Bucke lite spänd likaså i traven vilket drog ner lite här och där. Galoppdelen däremot var otroligt stadig och bra! Det ramlade in en massa åttor och en 7,5! Tyvärr så fick vi takt inslag innan första galoppfattningen vilket gjorde att vi fick en 5:a där. Men överlag så var det ett jätte bra galopp program! Bucke var även framåt inne på banan. Läggningarna var inga problem. Dock kopplade han av mig lite när han blev spänd men det kan jag ta.

Jag var väldigt nöjd med ritten redan innan jag fått mina poäng. Men när poängen kom började jag ju nästan gråta! 70,9%! Nytt rekord och väldigt fina poäng! Tänk att Bucke 23 år snart 24 är i toppen av vår karriär nu! Denhär ponnyn har gett mig så mycket. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna ge lika mycket tillbaka.

Det räckte även till en andraplats i klassen och silver i DM. Med hela 13% till trean!!! Super nöjd med dagen och och året kunde ju knappt slutat bättre! Kram HannaFina blommor fick vi också!

Annonser

2 thoughts on “DM silver!

  1. Hej!
    Jag läste på Lisas blogg att hon har gjort illa sig. Jag undrar (för det är väll hon som rider Adde?) om du ska rida han själv nu eller vem som ska rida han nu?

    Gilla

    1. Hej! Ja lisa gjorde rejält illa sig. Jag har ridit Adde hela tiden. Lisa har ”bara” hopptränat honom och hopptävlat honom. Så ja fortsätter rida honom. Kram Hanna

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s