Lucka nr 24 2016

Hej och God Jul på er!
Vi har fått äran att skriva sista luckan i Hanna och Gretas julkalender, men vilka är vi? Jo, vi är två syskon som heter Amanda och Carolina som tidigare bloggade på nouw.com/teamnelander. Några av er kanske känner till oss sedan innan men förstås inte alla så vi tänkte börja med att berätta vilka vi är.

 För några år sedan började vi blogga tillsammans om våra träningar och tävlingar med d-ponnyn Penotti, därefter köpte vi en c-ponny som hette Blixten och sedan vår första storhäst Fiero. Vi drev tillsammans värmlands största hästblogg på nouw under en lång tid men under hösten blev det mycket i skolan samtidigt som Fiero fick en kotledsinflammation så vi valde att lägga ned bloggen. Men vi uppdaterar fortfarande vårt instagramkonto @teamnelander som ni kan följa om ni vill.

Då börjar även 2016 lida mot sitt slut och vi har haft ett riktigt otursår om man säger så. Fiero är fortfarande skadad och vi har inte kunnat träna ordentligt på snart ett halvår. Så njut varje gång du rider din häst, när skadorna kommer kan det bli en otrolig väntan på att få rida om du har det som oss:

 Bara möjlighet att ha en häst. Vi brukar alltid göra en tävlingsplanering och mål med året som kommer men det är svårt att planera nu när vi inte vet hur det kommer bli med Fiero, hoppas förstås på det bästa. Vad har du för mål med nästa år med din häst? Nu under juletider är det alltid mysigt att julpynta i stallet, men det är viktigt att man göra det med säkerhet. Att ha glitter och julgranskulor i stallet nära där hästarna står är alltid en risk eftersom om de får i sig glitter kan det leda till kolik och om en julgranskula går sönder kan hästarna skära sig på den. Det är även väldigt fint att ha en julgran i stallet eller att hänga upp granris vid boxen, men tänk på att idegran är giftig. Vanlig gran eller tall är det bästa alternativet tillsammans med äpplen, morötter och knäckebröd kan man pynta fint i stallet.

 De alternativen är även helt ofarliga för både hästar och människor. 

Vi tänkte avsluta det här inlägget med att ge er bloggare lite bloggtips och bjuda på våra egna erfarenheter från vår bloggtid. Det som uppskattades mest på vår blogg var sättet vi skrev efter träningarna och tävlingarna. Vi beskrev först träningen, upplägget, vad som var bra, vad som var mindre bra men vi berättade även om vad vi tränade på och varför vi tränade på det. Man kan säga att vi analyserade träningarna och tävlingarna för att läsarna skulle kunna ta del av tipsen och få egna tips till sitt egna träningsupplägg. Det uppskattades väldigt mycket och lockade även in många läsare som hade olika inriktningar som dressyrryttare, hoppryttare, fälttävlansryttare, kuskar och islandshästägare men även ponnyföräldrar. Det är även viktigt att förmedla en positiv känsla och om man vill ha många olika läsare på bloggen är det bra att tänka på att försöka att inte trampa någon på tårna. Vi försökte hela tiden skriva objektivt men vi var förstås mest dressyr- och hoppinriktade men vi uteslöt ändå ingen. Idag finns det väldigt många bloggar så det gäller att våga sticka ut lite utan att överdriva, Hanna och Greta lyckas väldigt bra och vi läser ofta deras blogg!

Nu tänkte vi avrunda det här inlägget med att återigen önska er en god jul och hoppas att ni får ett fantastiskt 2017. Tack återigen till Hanna och Greta som frågade oss om vi kunde avsluta deras julkalender med ett gästblogginlägg även om vi inte längre bloggar. Det är alltid kul att våra läsare fortfarande följer oss, ni betyder väldigt mycket för oss! 

Ha det så bra, glöm inte att följa oss på instagram!

God jul & gott nytt år
Kram Amanda & Carolina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s