Gårdagens Elin träning!

Hej!

Igår var det dags för Elin träning med Bucke igen! Det var ett tag sen och jag har längtat så tills nästa gång. 

Gårdagens träning kan beskrivas på många olika sätt. Stundtals kändes han fantastisk ich stundtals blev han jätte stark och lång.

Passet börjades som vanligt med lite skritt jobb och därefter galoppjobb. Jag fick jobba med att inte låta honom rinna iväg så mycket utan mer bli rundare istället för längre. Efter ett tag fick jag lägga in mycket skritt galopp övergångar för att verkligen få ihop honom ordentligt. Bucke vill gärna bli lång och långsam i skritten och tappa ryggen. Efter mångga övergångar kändes det helt okej men inte toppen. 

Därefter jobbade vi lite med traven i nedsittning. Till en början blev han lång där och och tappade ryggen och blev hög i nacken. Men efter mycket tempoväxlingar blev det också bättre. Mot slutet fick vi jobba lite med nästa växel i traven. Få den lite bärigare och med lite mer energi. Traven är Buckes svaga gångart så vi jobbar för att få den starkare. Han blev så fin i traven och fick ett sådant shwung! Målet är att kunna rida ett helt program med en sådan trav någon gång!

Kram Hanna


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s