Lucka nr 12 2016

Hej!

Nu är det dags för lucka nummer 12 i vår lilla julkalender!

Idag tänkte jag presentera en ridövning igen. Denhär övningen rider jag inte så ofta då den är bäst när man ska träna på böjningen och ställningen i öppnorna, och man tränar ju inte öppnor varje dag ;). Men jag tycker det kan vara klurigt att få till en bra öppna så denna övningen är bra.


Jag hoppas ni förstår av bilden. Men man ska alltså rida öppna längs långsidan sen lägga två halvbågar och fortsätta öppnan några steg på nästa långsida osv tills långsidan är slut. Man behöver inte byta varv så många gånger som på den här bilden utan kan bara byta en gång om man vill. Den här övningen är ju då för de lite mer avancerade då det innehåller rörelsen öppna. Alltså när hästen går med inner framben innanför spåret och ytter framben på samma spår som innerbakben. 

I den här övningen blir det aromatiskt lättare att få till en bra ställning i öppnan om man format hästen ordenligt i bågarna. Det gör också hästen följsam för dina ytterhhälper då du måste vända lite i bågarna samtidigt som du ställer och formar. Bucke har lite jobbigt att få till en bra ställning i just öppnor och då funkar denhär övningen jätte bra på honom! Prova vetja! Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s