Lucka nr 8 2016

Hej!

Nu är det den 8 december och dags för en ny lucka! Idag blir det en ridövning!

Den här ridövningen är väldigt simpel. Bra att använda i uppvärmningen men också i det hårda arbetet. 


Som ni kanske ser på bilden så ska man alltså rida skänkelvikning från spåret in mot mitten. Man kan ju rida en längre skänkelvikning än vad de visar här. Sen kan man också göra den här övningen fast rida i sluta. 

En bra grej jag brukar göra med typ den här övningen för de lite mer avancerade är, jag rider upp på medelinjen sen skänkelvikning ut. Sen rider jag en tiomdtersvolt och ser till att forma hästen för min innerskänkel och fortsätter sen långsidan ut i öppna. För att avancera det lite mer kan man rida sluta då istället för skänkelvikning eller ta allt i galopp! Denna övning tycker jag är väldigt bra för att få hästen lösgjord men även för att få hästen lydig och göra rörelserna korrekt.

Jag hoppas ni förstod och uppskattade övningen! Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s