Sundby 16/10-2016

Hej!

Igår var det bar jag trodde årets sista tävling men vi anmälda faktiskt till en till igår den 5:e november. Men mer om det någon annan dag. Gårdagen började väldigt tidigt då vi hade starttid 08.08 i Stockholm…


Trots att vi kom fram i tid måste jag ha räknat fel för vi fick jätte bråttom när vi skulle lasta ut Bucke. Snabbt på med all utrustning sen fick mamma skritta honom för hand medan jag satte på mig kavajen, hjälmen och stövlarna. Vi brukar ju ha en väldigt kort framridning men igår blev den alldeles för kort 07.50 satt jag upp på Bucke med endast en kvart till min start och ca 13 min innan jag behövde gå till ridhuset. Jag gjorde mitt bästa för att inte stressa upp Bucke pågrund av tidsbristen utan galopperade fram som vanligt i en låg form. Sen red jag lite ångra övningen i galopp. Samlade som att jag skulle sakta av till skritt men ångrade mig i sista sekund och drev på framåt för att se om han var med mig. Sen red jag lite skänkelvikningar för att få igenom honom åt sidan sen var det bara att gå in på banan. Det blev alltså en alldeles för kort framridning men man får lära sig av sina misstag.

Väl inne på banan tyckte jag inte Bucke var så tittig innan vi fick startsignal utan jag hade en bra känsla. Uppridningen blev bra han blev lite öppen i formen men det brukar han bli och vi jobbar på det. I Vänsteröppnan tappade vi linjen lite i början men mot slutet blev det bättre, högerslutan vart lite rak i början men blev även den bättre mot slutet. Både mellantraven och ökade traven är jag väldigt nöjd över men domarna ville ha en ännu tydligare övergång till samlad trav efter ökningen. När vi skulle in i höfer öppnan är Bucke helt plötsligt jätte rädd för en dörr som är brun som sitter mitt i sargen. Så han stannar upp och när jag lägger på skänkeln så rusar han bakåt. Jag svarade snabbt med att styra åt sidan vilket gjorde att vi kom lite smet in i öppnan och fick ca 5,5 på den. Momentet innan där han blev rädd fick vi 3:or och 4:or på. 

Skritt delen är jag väldigt nöjd med och det var även två av domarna. Skrittpiruetterna kändes bättre än vanligt och vi fick 6:or och 7:or där. Den ökade skritten saknade lite energi så genomgående 6:or där.

Galopp delen kändes toppen bra men även här skyggade han en gång för den där dörren vilket gjorde att vi kom lite sent in i den ökade galoppen. Enkla byten fick bra fick 7,5 och 8 av en domare på två olika byten vilket var kul. Stadig förvänd galopp och genomgående 6:or och 7:or i hela galoppprogrammet. Vi slutade på 60.7%. 

Jag är så nöjd med ritten och med Bucke! Tyvärr tyckte jag att vi fick lite snålt med poäng men de missar vi hade var stora och kostsamma. Det var trots allt bara andra gången vi red programmet och första gången fick vi 59% så vi har i alla fall höjt oss! Nu blickar vi framåt mot kommande utmaningar! Lite suddiga bilder men bättre än inget. Kram Hanna

Dålig bild men lite läskigt här tyckte Bucke 😂Uppridningen i galopp

Det är viktigt att berömma sin häst extra mycket när det gått bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s