Elin träning

Hej! De här dagarna jag har varit borta har gått i ett. Jag tappade inspirationen lite och hade inte ork att uppdatera här. Men nu känner jag att det är dags att skriva lite här för nu har jag insperation!

I fredags så var Elin här och höll lektion för mig. Så kul! Det var ju flera månader sen sist så det var verkligen jätte kul! Båda hästarna fick sig ett pass så jag berättar lite om båda.

Adde: Elin satt upp och red först. Hon red mycket volter och böjda spår och verkligen ställde igenom honom. Han såg superfin ut och Elin fick verkligen igenom honom. Efter ett tag fick jag sitta upp. Elin visade mig hur jag skulle göra för att få honom och vilja söka ett mer ärligt stöd på bettet. Jag fick rida på stora mittvolten och ställa honom ordentligt inåt. När jag sen kände att jag fick ett ärligt stöd så tryckte jag på honom framåt. Så att han kom fram till bettet ännu mer. Det är liksom i den sekvensen som han behöver mer kraft, för det är där som han tycker det blir jobbigt. Så det funkade super bra och det ska jag verkligen fortsätta jobba med!

image.jpeg

En gammal bild då min mamma inte kunde ta bilde på träningarna. Hon fixade ju med den ena hästen medans jag red den andra.

Bucke: Bucke red jag från början. Vi red precis så som jag ska rida på en framridning. Jag började med att rida på de två stora volterna som i en åtta i trav, låg form helt utan krav. Jag flyttade honom några steg för innerskänkeln och böjde honom samtidigt inåt. När han sen tog stöd på bettet och gav efter så mjuknade jag, så att han fick söka sig neråt. Att han skulle vara eftergiven var det vi sökte efter här. Sen gjorde vi samma sak i galopp. Jag fick inte direkt någon bra känsla kan jag väl säga. Bucke kändes loj och lyssnade inte riktigt framåt.

Vi kom överens om att jag bara ska ridafram i ca 15 min + skritt. Det första 10 min ska jag jobba på samma sätt som jag beskrev ovan. Sen de sista fem minuterna så ska jag ta upp honom i formen och väcka honom lite. Det fick jag även göra igår. Jag gjorde mycket galopp till skritt till galopp övergångar bara några steg i varje gångart för att få honom vaken. Jag tog även spöt för att väcka honom lite. När jag sen fick en bra känsla så red jag igenom programmet vi ska tävla på lördag. Alltså LA:1. Travprogrammet kändes helt okej. Bucke kändes lite trög och skänkelvikningarna blev inte så tvära som de igentligen ska. Ryggningen har aldrig varit speciellt bra och det var den inte nu heller. Galopp delen kändes bättre. Bucke var mer framåt och lite mer vaken. Jag hoppas ändå vi kan få till en bättre känsla på tävlingen på lördag. Efter att vi ridit igenom programmet tog vi om skänkelvikningarna och ryggningen och då funkade det mycket bättre. Så jag är nöjd med båda träningarna! Vi hörs! //Hanna

image.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s