Luftig galopp!

Hej!

Igår red jag och Bucke en av de bästa passen på läänge! Jag vet att jag säger det ofta nu men Bucke går så jäkla bra nu! Det är så kul, det här var nog bättre än många pass innan skadan också!

Jag red på gräsvägen och hade mamma i hörlurar så hon kunde prata med mig hela tiden. Hon påminde mig om min sits osv. Jag kunde även prata med henne när jag var långt borta då kunde jag berätta vad jag tyckte kändes fel och hon hjälpte mig. Det funkade super, så ska vi nog göra flera gånger!

Jag började med att värma upp i trav i en låg form. Mycket korta skänkelvikningar, tempoväxlingar och böjningar. Sen kom mamma med ett bra förslag på övning. Jag red som super små serpentinbågar. Men han blev aldrig riktigt rak i kroppen. Det blev mer som att han hela tiden gick som en båge. I vanliga fall ska ju hästen hinna bli rak innan man svänger in på nästa båge men dem här var så små så han var böjd i hela kroppen samt ställd åt något håll hela tiden. Hoppas ni förstår. Bucke blev av det här arbetet väldigt mjuk och smidig i sidorna. Sen gick vi över i galop arbetet. Där blir både jag och Bucke alltid starka till höger så det blir nästan dragkamp. Då måste jag tänka på att lätta på höger handen och inte hålla mig fast. Det hjälpte mamma mig med att komma ihåg.

I galoppen red jag först mycket tempoväxlingar och lät honom galoppera på för att få honom framför skänkeln. För även om han var väldigt pigg måste han komma framför skänkeln och svara ärligt samt ta ett ärligt stöd på bettet, vilket han gjorde väldigt fort. Sen red jag samma serpentinbågar i galoppen så att bågen åt ena hållet alltid blev i förvänd galopp. Det var mycket att flytta för ytterskänkeln i den förvända galoppen. Vi fick en så himla samlad och framförallt luftig galopp. I båda varven var han super bra i handen och lätt i fram. Så himla bra galopp!! Den känslan ska vi ha jämt. Efter det avslutade jag med en riktigt bra känsla även i traven.

På fredag har jag bokat in min första lektion för Elin på Lääänge. Det ska bli så himla kul. Jag hoppas vi kan visa våra problem så att hon kan hjälpa oss med dem. Kram Hanna

image.jpeg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s