långritt

I två dagar så har jag inte kunnat komma in på bloggen. Jag har ingen anning om vad felet är men nu funkar det igen.

I söndags var jag min mamma och Bucke ute på en långritt. Vi var ute och gick i säkert en timme. Vi gick nya vägar och korsade till och med en trafikerad bilväg. Vilket jag aldrig gjort med Bucke förut faktiskt. Han skötte sig super och det var jätte mysigt.

image.jpeg

På vägen hem gick vi förbi en äng där man kan rida lite lätt. Jag bestämde mig för att trav lite och lösgöra honom. Men de planerna grusades ganska snart. Tidigare när jag ridit på den ängen, för typ ett och ett halvt år sen, så kom det en motorcross och körde runt ängen. Den syntes inte men hördes riktigt bra. Bucke blev riktigt rädd och började kasta sig åt olika håll. Upp i en backe sprang han och jag kände att jag hade noll kontroll. Min mamma sprang fram till motorcrossföraren och bad honom stanna. När ljudet försvann lugnade Bucke sig.

image.jpeg

Jag hade inte en tanke på att Bucle kanske mindes den där händelsen. Men när vi hade travat ett varv började han kasta sig för allt och jag kände att jag inte hade kontroll. Jag valde att gå där ifrån med min mamma som ledde för att han inte skulle kunna kasta sig lika lätt. Hela vägen hem var han på tårna och kastade sig lite här och där. När vi nästan var hemma kom det sjukt mycket flugor, inte vår turdag ;). Trots Buckes ”humör” valde jag att trvav resten av vägen hem för att bli av med alla flugor. Han var lite spänd i början men slappande av och blev riktigt fin efter ett tag! Han frustade hela vägen hem ch jag tror att många spänningar släppte.

Det var i alla fall super mysigt trots omständigheterna och jag är glad att Bucke har så mycket energi och nerv ändå trots sin unga ålder på 23 år haha ;). Efter långritten slog det mig att han bog mindes hur läskigt det var på den där ängen för ett tag ssdn. Jag ska försöka gå dit oftare så att han inte tycker det är läskigt. Det är ju synd om vi inte kan rida där då vi inte har så många ängar att rida på. Ha det bra så hörs vi!

image.jpeg

Kram Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s