Redo

Eller ja mer eller mindre.Efter dagens ridpass känns det som om vi är mer än redo för LB:1 dock känns vi lite mindre redo för lagtävlansprogrammet.Ett ganska svårt program rent tekniskt för mig och Prinsen då det är mycket övergångar.

Skänkelvikningarna satte vi iallafall idag.Den förvända galoppen gör han klockrent dock är det övergångarna som krånglar till det för oss.Man kan ju tycka att det är en självklar sak som ska sitta där redan från hans första steg men för att få dem riktigt bra så krävs det mycket jobb på denna ponny.En ganska svår nöt att knäcka för mig för att få till de riktigt bra övergångarna.De ”vanliga” övergångarna från galopp till trav gick iallafall väldigt bra idag efter att mamma ridit en liten stund.Desto svårare blir det i de ”förvända övergångarna”.Det ”enkla bytet” (ca 8 skritt steg istället för ca 3-6 steg) krånglar också till det lite för jag tycker det är svårt att få honom helt rak på medelinjen för att sedan fatta galopp.Speciellt för att det är vänster galopp till höger galopp och det är högerfattningen som är svårast.Så helt enkelt inte ett program helt i vår smak men även sådana situationer får man lära sig att kontrollera.image

Har inga stora förväntningar inför lagtävlansprogrammet utan ska bara försöka att göra det bästa av situationen och kämpa in i det sista.Det är ju trots allt vår tredje tävling tillsammans och hans typ 5,6 någonsin.Och med tanke på att han ”bara” är 7 år och så har vi ju inte hängt ihop så pass länge.Älskar iallafall min fantastiska ponny som alltid ställer upp.

Nu är han iallafall nattad,kvällsfodrad och har även ny duschade ben+ny klippt hovskägg,öron samt kronrand.Transporten är även packad och klockan ställd.Vid 06,20 styr vi bilen mot Lurbo.En tidig morgon för mig då klockan är inställd på 04.45.Blir en sen dag imorn så vi får se om vi hörs//Greta😅

Haha lilla sötisen hölle på och leka med slangen hela tiden haha:)

image

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s