Fräsch och fin

Hej!

idag var vi uppe med tuppen igen. Klockan tjugo över sju var vi i stallet för att släppa ut hästarna. Bucke fick också gå ut fast än at jag skulle rida. Men han fick gå ut medans vi mockade, packade hö, städade lite och tog en fika inne hos min mormor och morfar, dem bor alldeles brevid stallet. Super bra enligt mig 😉.

Runt halv tio tog jag in Bucke och gjorde honom redo för att åka iväg, för vi åkte till åskebro idag. Det var så hårt i marken så vi åkte till ridhus även fast bara jogging stod på schemat. Bucke har ju bara skrittats i två dagar så ett kort och väldigt lugnt pass blev det.

image.jpeg

Jag började att värma upp i en lång och låg form i traven. Jag tyckte inte riktigt att Bucke ville ta stöd på bettet, så jag la in galopp ganska tidigt i passet. Bucke kommer bäst igång efter galoppen, så jag brukar ofta lägga in galoppen relativt tidigt. Jag stod upp i lätt sits och bara lät honom rulla på i en luftig och bärig galopp. Sen satte jag mig ned i galoppen och jobbade mycket på 15 och 20 meters volter. Jag fick en otroligt bra känsla! Efter galoppen hade jag en mycket bättre känsla i traven. Jag red fortfarande lätt men  kontakten var mycket bättre.

Jag och Bucke har en svaghet som vi inte har hittat någon bra övning till. Men nu har jag hittat en bra. Vi har svårt med rakriktingen. Jag vill gärna ge mina hjälper i ”otakt” alltså höger sen vänster sen höger osv. Men när man ska rida på ett rakt spår så måste man ju ge hjälper från båda sidor samtidigt. Jag red på kvartslinjerna och jobbade med ställning. Jag ställde vänster ställde om till höger osv. Det var jätte bra för rakriktingen, och en jätte bra förberedning inför öppnor. Jag är super nöjd med Bucke idag. Det blev ett kort pass på endast 20 min.

Bucke trampade på jätte bra och det syntes inget konstigt alls med högerbakben, så himla skönt! Men vi ska ta det lugnt i några dagar till innan vi börjar träna inför FEI debuten igen! Jag hoppas er dag har varit super! Kram Hanna

image.jpeg

image.png

Från passet idag 👆🏻han är bara såå fin!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s